3 gode tips til at lære noget nyt

Hvis du føler dig i overskud og har styr på jobbet, boligsituationen og alt det andet, kan det være, du har overskud til at lære noget nyt. Læs med her, hvor vi giver dig tre gode idéer til, hvad du kan kaste dig over, når du gerne vil lære noget nyt.

En gammel talemåde siger, at man skal lære, så længe man lever, og det kan der være noget om. Når vi lærer, udvikler vi os, og får dermed endnu bedre muligheder for at leve et rigt og dejligt liv.

Kom i gang med at købe aktier

En af de ting, som mange går i gang med at lære i disse år er at handle med aktier. Det kan du også, og jo før du kommer i gang, jo bedre, for på den måde får du endnu mere ud af renters-rente effekten. Når du vil i gang med at købe aktier, skal du oprette dig på en handelsplatform. Den kan du tilgå fra din computer, men hvis du gerne vil kunne handle fra din telefon eller tablet, har du brug for en app, og her er der flere at vælge i mellem. Du kan læse mere om aktie-apps her. Du kan med fordel vælge en dansk platform, dels for at have den danske brugerflade og dansktalende support, men i højere grad fordi, de danske platforme indberetter tab og gevinster til Skat, og du dermed selv er fri for at bøvle med det.

Bag dit eget rugbrød

En anden ting, du kan kaste dig ud i, er at lære at bage dit eget rugbrød. Det burde være alle mennesker forundt at opleve den tilfredsstillelse det er, at blande de forskellige ingredienser og røre sin dej sammen for til sidst at kunne glæde sig over den dejlige duft, der breder sig i køkkenet og ikke mindst smagen af det hjemmebagte rugbrød. Hvis du kender nogen, der selv bager rugbrød, kan du måske være heldig at få en lille portion surdej, ellers er det let at starte sin egen op.

Sprechen Sie Deutsch?

Du kan også vælge at lære et nyt sprog eller at genopfriske et, du engang lærte. Tidligere lærte mange mennesker tysk i skolen, men i dag vælger de fleste fransk. Dermed er der ikke længere lige så mange, der taler tysk, og i og med at eksporten til netop Tyskland er stigende, kan der være en fordel i at støve sine tyskkundskaber af og blive god til det igen. Med appen Duolingo er det let at lære et nyt sprog, og du kan fint nøjes med den gratis version.