Spar penge og CO2 på at skifte dine gamle varmekilder ud

Er du på udkig efter hvor du kan spare penge på dit årlige budget? Forbrugsposter er noget af det, som vi bruger penge på uden egentlig at tænke over det. Måske vi tænker over at spare på vandet eller varmen, men det er de færreste, der tænker over, hvad det koster at tage et bad, eller hvad det koster at tænde for radiatorerne. Det er først, når elregningen kommer ind ad døren, at man kan blive en smule chokeret over, hvor meget man har brugt.

Spar penge på dit årlige forbrug med energibesparende løsninger

Når varmeregningen kommer, så er der sikkert mange, der ville ønske, at de havde taget lidt kortere bade eller haft radiatorerne tændt i lidt kortere tid. Det kan være dyrt at opbevare en bolig, særligt hvis boligen er udstyret med varmekilder af ældre dato som f.eks. et oliefyr.

Heldigvis finde der smarte løsninger, som kan sikre dig en stor årlig besparelse på dit energiforbrug. Ved at installere en varmepumpe kan du spare flere tusinde kroner om året uden at gå på kompromis med temperaturen i din bolig.

Det er aldrig sjovt at fryse i sit eget hjem, men alligevel er der mange, der udsætter at tænde for radiatorerne, så de kan spare penge på varmeforbruget. Med et jordvarmeanlæg kan du spare penge på varmen, fordi at jordvarmeanlægget benytter allerede eksisterende energi til at skabe varme eller varmt vand.

Et jordvarmeanlæg omdanner jordens naturlige varme til varme eller varmt vand i din bolig. Selvom anlægget bruger el, så opnår du en årlig energibesparelse, fordi at anlægget producerer tre gange så meget energi, som det benytter. Altså får du tre gange mere for penge, og det vil sige, at du skal bruge en totredjedele mindre energi, end du har været vant til, på at opvarme din bolig.

En økonomisk samt CO2 besparende løsning

Det er ikke kun penge, du sparer ved at installere en varmepumpe. Varmepumper og herunder jordvarmeanlæg er en miljøvenlig løsning, som kan reducerer dit årlige CO2 udslip.

Varmepumper har været under kritik for ikke at være helt CO2-neutrale, når nu det siges, at de er miljøvenlige, men grunden til at varmepumpen er miljøvenlig er, at den producerer 3-4 gange så meget energi, som den producerer. Dermed skal der bruges meget mindre energi på at opvarme en bolig, og det kan bidrage til at gøre en kæmpe forskel på den enkelte husstands CO2-udslip.

Der er ingen tvivl om, at vi hver især skal gøre vores for at udlede mindre CO2, og en varmepumpe er et godt sted at starte, fordi at det er de færreste, der tænker over, hvor meget CO2 de udleder, når de eksempelvis tænder for radiatorerne.

Med en varmepumpe behøver du ikke at tænke over det, for selvom varmepumpen ikke er CO2 neutral, så udleder den alligevel meget mindre CO2 end andre varmekilder. Med varmepumpen på plads kan du koncentrere dig om at udlede mindre CO2 i andre aspekter af dit hverdagsliv, uden at det behøver at indebærer at du skal fryse i dit eget hjem.