Sådan vælger du engangshandsker til dit erhverv

Når det kommer til valg af arbejdshandsker og engangshandsker til ens arbejdsplads og arbejdsopgaver, er det ikke lige meget hvilke man vælger. Handskerne kan være til forskellige formål og varierer i både materiale og i kvalitet. Nogle slags handsker er bedre til nogle opgaver end andre. Læs med her.  

Måske arbejder du et sted, hvor det er enten påkrævet eller anbefalet at bruge engangshandsker. Måske arbejder du som frisør og står med alverdens kemikalier fra forskellige slags hårfarve. Mange mennesker kender til den skrappe luft, som blandt andet blond hårfarve giver. Som frisør, er er man udsat for flere ting end blot hårfarve, her skal man også ofte vaske kundernes hår. Dette skal man ofte gøre mange gange dagligt og man skal have alverdens shampooer og lignende i hænderne. Her er det nemlig rigtigt vigtigt, at man bruger en handske som kan tåle disse arbejdsopgaver. Et godt valg til for eksempel denne branche kunne være nitrilhandsker

Sådanne nitrilhandsker er nemlig gode til når man håndterer en del kemikalier. Derfor er det også et rigtigt godt valg til når man for eksempel arbejder med rengøring. I rengøringsfaget kan der nemlig også være kemikalier i rengøringsmidlerne, og dette er vigtigt at beskytte sig selv mod. Hvis man arbejder med for eksempel mad, det kan være, at man arbejder som kok, køkkenmedhjælper eller andet, så er det også vigtigt at holde hygiejnen i top, når man har med fødevare at gøre.  

Hvis hygiejnen ikke er i orden på en restaurant, kan folk blive syge af maden, hvis der for eksempel er bakterier i. Der er rigtigt mange fag som påkræver, at man bruger handsker til den ene eller anden arbejdsopgave og derfor er det vigtigt, at man bruger en slidstærk handske af god kvalitet, som kan tåle lidt af hvert. Man kan få handskerne i flere forskellige størrelser, og det er derfor vigtigt at bruge den rigtige størrelse. Hvis man har for store handsker på, kan det være svært at fuldføre sin arbejdsopgaver optimalt specielt, hvis det kræver fingerfærdighed.  

Nitrilhandsker er med til at beskytte dig selv og andre 

Engangshandsker ikke er kun med til at beskytte mod for eksempel kemikalier. De er også brugt på for eksempel sygehuse og social og sundhedsfaget. Engangshandsker bliver brugt for at opretholde hygiejnen og beskytte både patienter og borgere mod bakterier og virus. Det er rigtigt vigtigt at holde rent når man arbejder i disse fag. Sådan er man også med til at beskytte både sig selv og dem.